fbpx
0.8 C
София

Cyberhaven пуска инструмент за откриване на данни за спиране на вътрешни заплахи

Най-четени

Най-лошите заплахи често идват отвътре. Потребителите кликват върху фишинг имейли, избират слаби пароли или дори продават идентификационни данни на трети страни. С тези действия могат да предизвикат нарушение на данните, което струва милиони. Проблемът е, че няма много налични решения за спиране на небрежни или злонамерени вътрешни лица от изтичане на информация. 

Ето защо Cyberhaven обяви пускането на Insider Threat Platform, за която се твърди, че е първата в индустрията платформа за откриване и реагиране на данни, която може да предотврати изтичане им в реално време. Решението има способността да открива злоупотреба и кражба и може автоматично да прихване нападател, който извлича данни. 

За предприятията този подход предлага възможността да намалят шанса злонамерени и небрежни вътрешни лица, или дори самите те, да предизвикат изтичане на информация, или да осигурят на други участници достъп до средата. Накратко, той осигурява по-добра защита за интелектуална собственост и други данни с висока стойност.

Реалността на вътрешните заплахи 

Продуктът се реализира, когато рискът от вътрешна информация става все по-голяма заплаха за корпоративните данни. Вътрешните заплахи са толкова чести, че един на всеки десет служители (9,4%) ще измъкне данни за период от шест месеца. 

В по-широк план клиентските данни са най-често срещаният тип взети чувствителни данни (отчитащи 44,6% от инцидентите), следвани от изходния код (13,8%). 

В същото време достъпът на служителите до конфиденциални данни се превръща в критичен риск, когато се преместят на друга позиция.

„През последните няколко години станахме свидетели на нарастване на служителите, които сменят работата си и в много случаи носят със себе си IP на бившия си работодател, когато се присъединяват към конкурент“

каза Хауърд Тинг, главен изпълнителен директор на Cyberhaven. 

„Компаниите в различни индустрии все по-често трябва да се справят със служители и изпълнители, работещи от името на чуждестранни противници, които измъкват продуктов дизайн и данни за потребителите.“

В много случаи тези вътрешни заплахи не се дължат на злонамерена дейност, а на потребители с привилегировани идентификационни данни, които правят грешки. 

„Мисля, че всички сме споделяли нещо с помощта на инструмент за сътрудничество или имейл и докато се въвежда името на получателя, то се довършва автоматично до грешния човек и в бързината някои служители щракват директно върху Изпращане“

каза Тинг. 

Отговорът на Cyberhaven на този проблем е да използва своята линия на данни и графична машина, за да извлече информация за поведението на потребителите и да я съпостави с информация за това кои данни са класифицирани като чувствителни. Това е подход, който може автоматично да открие и спре вътрешните рискове, както и да предупреди екипите за сигурност. 

Решения за сигурност и DLP, ориентирани към данните 

Новото решение на Cyberhaven стои свободно в рамките на пазара за сигурност, ориентиран към данните, които изследователите оцениха на 3,39 милиарда долара през 2020 г. и прогнозират, че ще достигне 17,12 милиарда долара до 2028 г. 

Един от основните конкуренти на Cyberhaven е Forcepoint , който предлага решение за предотвратяване на загуба на данни (DLP), предназначено да предотврати източване на данни с одит в реално време за потребителско поведение, поведенчески анализи и унифицирано прилагане на политики. 

Друг конкурент е Symantec със собствено DLP решение, което може да идентифицира данни в локални и облачни среди, за да ги защити от излагане в реално време. 

Ting обаче твърди, че основната разлика между платформата на Cyberhaven и конкурентите са нейните превантивни способности. 

„Едно от нещата, които чуваме от клиентите отново и отново е, че те не просто искат да бъдат предупреждавани за вътрешни заплахи, те искат да ги спрат, и това прави нашият продукт. Досега продуктите за сигурност разглеждаха данните и поведението изолирано, а ние, като анализираме и двете заедно, ще бъдем в състояние много по-точно да открием кога има вътрешна заплаха.“ 

каза Тинг. 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини