D-Wave предоставя безплатен достъп до своите квантови системи за търсене на решения срещу новия коронавирус

0
253

Канадската компания D-Wave, специализирана в изграждането на квантови компютри обяви, че ще даде достъп до своите системи за квантови изчисления чрез облачната услуга Leap 2 на всички желаещи, които са готови да помогнат в борбата с новия коронавирус. Партньорите на D-Wave обещаха да предоставят специалисти с опит в квантовите изчисления когато изследователите започнат своите проекти. Сред тях са CINECA, DENSO, Kyocera, Volkswagen, NEC Solution Innovators Ltd., OTI Lumionics, Sigma-1 и още много други.

В изявлението на D-Wave се казва, че към системите за квантови изчисления могат да се включат всички, които работят върху решаването на проблема с новия коронавирус от 35 страни на Северна Америка, Европа и Азия, в които са достъпни онлайн услугите Leap 2. Учените ще получат възможност за използване на квантови изчисления за търсене на нови методи за диагностика, за моделиране разпространението на вируса, за оптимизация на управлението на логистиката в болниците, за по-правилно разпределение на доставките и още много други. Ръководителят на D-Wave Алън Барац заяви, че за хората, които работят върху COVID-19, ще бъде премахнато ограничението от една минута квантови изчисления на месец. Те ще работят под комерсиален лиценз, който защитава сорс кода на техните разработки.

Желаещите да се включат в тази инициатива могат да се регистрират в сайта на D-Wave и веднага да започнат да използват квантовите ресурси на компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари