Daimler пуска 120 „говорещи си“ коли тази година

0
26

Германският производител на автомобили Daimler пуска най-голямата серия от тестови коли, свързани с мрежата до края на годината. Става въпрос за 120 коли, които ще тръгнат по пътищата на региона Рейн – Майн.

Компанията, която произвежда марките Mercedes-Benz, Maybach и Smart, развива комуникационни системи от типа c2x (car to car и car to infrastructure) още от 2006 г., чрез своите пилотни проекти NoW (Network on Wheels) и Fleetnet. Целта на проекта е повишаване безопасността на пътя.

В рамките на полевия тест всички 120 автомобила ще бъдат свързани както помежду си, така и с пътната инфраструктура, което ще им позволи да се информират взаимно за задръствания и други събития на пътя.

По този начин не само ще могат да променят маршрута си, избирайки по-бърз, а и да се информират за различни опасни ситуации, намалявайки вероятността от катастрофи. Проектът се подкрепя от федералните министерства на икономиката и технологиите, на образованието и изследванията, на транспорта, както и на инфраструктурата и градското развитие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари