Damon Hypersport: електрически мотоциклет с огромен пробег

4
1694

Канадската компания Damon Motorcycles представи своя първи универсален електрически мотоциклет Damon Hypersport.

Мощността на използвания електродвигател е 200 конски сили, а максималната скорост е софтуерно ограничена до 322 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 323 км по магистралите и 482 км в града, където активно се използва системата за рекуперация на енергия. Големият пробег се дължи на мощния акумулаторен блок с водно охлаждане и капацитет 20 KWh. Това са едни от най-добрите показатели сред всички анонсирани към днешен ден електрически мотоциклети.

Безопасността на водача се осигурява от ИИ системата CoPilot. Поставените радари, камери и различни сензори осигуряват 360 градусов обхват, а на базата на получените от тях данни специален алгоритъм оценява потенциалните опасности и ги показва чрез светлинни сигнали на предното стъкло. Предупреждения за възможна по-голяма потенциална опасност се съобщава и чрез вибрация на кормилото.

Damon Hypersport няма огледало за обратно виждане и вместо него се използва задна камера с 1080р пиксела, изображението от която се показва на дисплей върху кормилото.

Най-необичайната особеност на Damon Hypersport е неговата възможност за трансформиране. Директно по време на пътуването може да се регулира височината на седалката, на предното стъкло и на другите компоненти. По този начин водачът при пътуване по магистралите може да заема полулегнало положение, а в града да бъде седнал.

Но това удоволствие не е евтино. Продажбите на Damon Hypersport стартират през 2021 година в рамките на ограничена серия от 25 броя с цена $40 000.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bloomberg : хиперзвукови хакери
bloomberg : хиперзвукови хакери

Американските въоръжени сили възнамеряват да създадат специализирано подразделение за противодействие на Русия и Китай,

което ще бъде разположено, вероятно, на островите източно от Филипините и Тайван, съобщава „Блумбърг“.

Подразделението ще има способността да изстрелва високоточни ракети с дълъг обсег, които могат да удрят наземни и морски цели.

По-специално става въпрос за хиперзвукови ракети.

Освен това ще могат да извършват кибероперации.

гост
гост

получаваш ли оргазъм? или само долари…

💵💵💵
💵💵💵

Plants growing around Everest as ice melts on Himalayas

bloomberg : хиперзвукови хакери
bloomberg : хиперзвукови хакери

И долари няма, да го web-а! Откакто Вова назначи Оранжевия клоун за президент на JewSA и той резна държавните субсидии за идеологическа война, от НПО-тата на шишко Шорош плащат само със „соли за вана“… Мъкаааааа!