DCCI: Около 66,9% от Android приложенията проследяват лична информация

4
21

Експертите от центъра за обработка на данните от Интернет в Китай (Data Center of China Internet, DCCI) представиха доклад за използването на Android приложенията в държавата. Според публикуваните данни, около 66,9% от тези програми проследяват личната информация на потребителите.

В рамките на изследването, експертите са анализирали работата на 1440 програми, създадени за Android устройства. Отчетът също така показва, че 34,5% от тези приложения проследяват информацията чрез метод, наречен от DCCI „Транс-гранично проследяване на данни“, при който се проследява информация, която не е свързана с работата на приложението.

Аналитиците на DCCI са установили, че в голяма част от случаите, потребителите с Android устройства изобщо не подозират, че личната информация се следи.

Според отчета, приложенията могат да проследяват на практика всякаква информация: историята на изпращане на SMS (12%), записи на телефонни разговори (18,1%), също така и информацията от адресната книга (21,2%). Експертите също така съобщават, че половината от инсталираните програми проследяват местонахождението на потребителя, 14,7% записват данните на изпратеното съобщение, а 14,7% водят протокол на обажданията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари