fbpx
1.5 C
София

DeepMind отвори кода на симулатора на физични процеси MuJoCo

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Принадлежащата на Google компания DeepMind, известна преди всичко със своите достижения в областта на изкуствения интелект и изграждането на невронни мрежи, които могат да играят компютърни игри на нивото на човек, обяви че отваря кода на енджина за симулация на физичните процеси MuJoCo (Multi-Joint dynamics with Contact). Този специализиран софтуер е предназначен за моделирането на шарнирни структури, взаимодействащи с околната среда и за създаването на реалистични симулации при разработването на роботи и системи с изкуствен интелект, на етап преди конкретното физическо устройство да бъде създадено.

Сорс кодът е написан на програмните езици C/C++ и най-късно до края на тази седмица ще бъде публикуван под Apache 2.0 лиценза. Поддържат се операционните системи  Linux, Windows и macOS.

MuJoCo е програмна библиотека, реализираща симулацията на различни физически процеси, която може да се използва при изследването и разработването на роботи, биомеханични устройства и системи за машинно обучение, както и при създаването на сложни графики, анимации и компютърни игри. Енджинът е вече много добре оптимизиран за постигане на максимална производителност и дава възможност за манипулация на обектите на съвсем ниско ниво, като едновременно с това осигурява висока точност и широки възможности за моделиране.

Самите модели се описват с помощта на езика за описване на сцени MJCF, който е базиран на XML и може да се компилира с помощта на специален оптимизиращ компилатор.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини