Dell обяви, че са разкрили атака към сайта на компанията. Макар и да има все още доста неизвестни, компанията е решила да промени паролите на потребителите на някои части от Dell.com с цел минимизиране на щетите от пробива. Самият той е засечен и овладян на 09.11. Не е известно също така защо им отнема на Dell почти три седмици, за да оповестят ситуацията.

Самата атака е целяла извличането на данни за потребителите от някои страници на сайта. Dell споделят, че има вероятност част от потребителските имена, имейл адреси и хеширани пароли да са станали достъпни до хакерите, но не и банкова информация, свързана с клиентите на компанията. Засегнати от промяната на паролите са също и потребителите на услугите Premier, Global Portal и support.dell.com. DellEMC.com и DellTechnologies.com не са засегнати от атаката.

„При засичането на опита за извличане, Dell веднага наложи контрамерки и започна разследване на случая“, обясняват от компанията в специално съобщение за пресата. Те са се свързали с външна компания за сигурност и са алармирали властите за случая. Броят на засегнатите от пробива не се уточнява. Dell съветват всички засегнати от инцидента да променят данните си за вписване в други ресурси, ако те съвпадат с тези, които използват в Dell.com.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за