Dell отчетоха слаб спад в продажбите за последното тримесечие

0
18

Акциите на Dell паднаха с 2 пункта веднага щом от компанията направиха последния си финансов отчет за изминалото тримесечие. Причината е, че, според обявените резултати, компанията е реализирала по-малко продажби от очакваните. В резултат на по-малкото продажби са по-малко и приходите им за периода.

Не всичко обаче е толкова зле, колкото звучи. Както знаем, от известно време насам Dell се опитват да пренасочат бизнеса си от потребителския към корпоративния сектор. Изглежда стратегията им има резултат, тъй като продажбите на сървъри и други бизнес продукти са се повишили с 11% спрямо миналата година.

Dell смятат, че продажбите на корпоративни продукти и услуги ще донесат на компанията $20 милиарда годишни приходи, което би възлязло на цели 35% от общите им приходи. Това би означавало, че ролята на бизнес продуктите във формирането на годишните им приходи ще бъде доста по-голяма в сравнение с миналата година.

Разбира се, ситуацията не е толкова оптимистична, когато обърнем повече внимание върху потребителските продукти. Продажбите на портативни компютри, например, са спаднали с цели 26%. Това е сериозен проблем, тъй като, въпреки новата ориентирана към бизнеса стратегия на компанията, все още половината от приходите им се формират именно от продажбите на мобилни и настолни компютри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари