fbpx
4.8 C
София

Dell подготвя IPO за $2 млрд. на компания, която закупиха за $612 млн.

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Dell обявиха, че подготвят пускането на SecureWorks на борсата. Това, с което е любопитно това първично тръжно наддаване (initial public offering, IPO) е, че придобитата преди четири години компания е струвала $612 милиона на Dell, а се очакват да спечели от листването на компанията на борсата два милиарда долара.

Основаната през 1999г. SecureWorks, е една от най-успешните американски компании, предоставящи услуги в областта на информационната и корпоративна сигурност към момента на идването на Dell, като може да се похвали, че сред клиентите ѝ са 15% от списъка на Fortunes 500, а ползващи услугите ѝ са над 1500 компании. Компанията е известна също така с изследването и проследяването на APT инциденти и групировки. APT (advanced persistent threat) атаките са най-често кибершпионски операции, които за разлика от обикновените хакерски атаки целят дълготрайно присъствие на атакуваните системи и продължителна кражба на информация и контрол. Обикновено те изискват много повече ресурси за провеждането си и често се свързват с различни държавни и правителствени структури, които ги подпомагат, макар че често приписването на отговорност да е трудно, поради ред обстоятелства.

WallStreet Journal предава, че Dell се надява на два милиарда долара от IPO-то на компанията, като според изданието Dell ще запазят дела си в SecureWorks. Всъщност, запазването на дял в SecureWorks може да осигури дори повече пари на Dell, ако някой пожелае да придобие компанията в бъдеще.

Новината идва дни, след като Reuters написа, че Dell обмисля да придобие EMC. Подобна новина се появи и миналата година, но подобна сделка не стана реалност. Очаква се, че една подобна сделка ще излезе поне $50 млрд. на Dell и ще е най-голямата по рода си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини