Dell посъветвали Microsoft да не кръщават операционната си система Windows RT

3
32

Всички знаем, че Windows 8 има две разновидности, едната от които се нарича Windows RT. Тази платформа е предвидена за използване от таблети с ARM процесори. Според Dell обаче името на тази операционна система е неточно. Нещо повече, вицепредседателят и президент на PC отдела в компанията Джефри Кларк лично посъветвал Стив Балмър да не я кръщава така.

Кларк казал на Балмър, че името „Windows RT“ ще обърка потребителите, тъй като те ще си мислят, че таблетите с тази платформа ще могат да зареждат приложения за Windows. Както знаем, RT не го прави като изключим услуги като Windows Store, интерфейса Metro и други специални мобилни приложения. Балмър обаче не се съгласил с твърдението му и посочил, че името „Windows“ е твърде важно и няма как да не присъства в наименованието на платформата.

Запознати дори твърдят, че Microsoft е трябвало да внесат промени в политиката си за връщане на закупените таблети Surface RT, след като голям брой потребители останали разочаровани от факта, че устройството не зарежда стандартни приложения за Windows. Като цяло Dell са на мнение, че компанията не е положила достатъчно усилия, за да разясни разликата между двете разновидности на новата си операционна система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари