fbpx
15 C
София

Dell увеличи приходите си през последното тримесечие, но дефицитът на компоненти няма да позволи задоволяване на търсенето на компютри до средата на годината

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Тримесечните приходи на Dell се увеличиха с 16% до $27,9 млрд. и надминаха очакванията на анализаторите, но прогнозата на компанията за текущото тримесечие охлади пламъка на инвеститорите, в резултат на което акциите на компанията са намалели с 12%. Според ръководството на Dell, през текущата половин година дефицитът ще победи и ще повлияе неблагоприятно върху печалбите.

Приходите на Dell от продажбата на компютри са се увеличили с 26% до $17,3 млрд., инфраструктурните решения са се увеличили с 3.4% на годишна база ($ 9.22 млрд.), а сървърните и мрежовите – с $4,7 млрд. (+ 7%). Доходите на Dell за акция през последното тримесечие не надвишават $ 1.72 поради по-високите данъчни облекчения след сделката с VMware Branch, въпреки че инвеститорите очакваха ниво от $ 1.94 за акция. Това послужи и за спад в акциите на Dell, след публикуването на тримесечния отчет. През текущото тримесечие компанията очаква да направи печалба за акция от $ 1,25 до $ 1.50. Тя е по-ниска от пазарните очаквания, формирани на 1,52 долара за акция.

Според оценките на Gartner, през четвъртото тримесечие, обемите на доставките на персонални компютри Dell ще се увеличат със 7.9%, докато целият пазар е показал спад от 5%. През последното тримесечие доставчикът на компютри е успял да върне подлежащите на изпълнение поръчки в горната им граница на нормалния диапазон, но през текущото тримесечие тази стойност отново ще нарасне, според представители на Dell. За това ще бъде виновен дефицитът на компоненти, който няма да може да бъде преодолян до средата на годината – поне особено в сегмента на сървърното и мрежово оборудване. През настъпващото тримесечие Dell очаква общи приходи от $25,7 млрд., което е по-високо от очакванията на анализаторите – $24,5 млрд.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини