Deloitte: „ИИ масово ще се разпространи на планетата до края на годината“

9
880

Ерата на вездесъщия изкуствен интелект наближава, убеждават ни аналитиците на Deloitte. За използването на ИИ вече не са необходими дата центрове и мощни компютри. Според Deloitte, към края на 2018 година ще има над половин милиард мобилни устройства, базирани на чипове с алгоритми и функции на изкуствен интелект.

Според Deloitte, към 2023 година, приблизително 53% от всички логически операции ще се осъществяват от устройства с изкуствен интелект. Годишните доставки на устройства с вграден ИИ ще нараснат от 97 милиона до 1,2 милиарда.

Смарт устройствата с изкуствен интелект, способни да разпознават и реагират на изображения, звуци и други сигнали, ще започнат да се разпространяват все по-бързо. Това не само е по-удобно, но ще икономиса милиони.

Машините постепенно ще започнат да се учат от своя опит и да се приспособяват към околната среда, както и да предвиждат най-близкото бъдеще“ – се казва в доклада на компанията. „Някои от тях ще започнат да разпознават потребностите и желанията на потребителите. Ще започне съвместната работа с други подобни устройства и обмена на информация между тях. Те ще започнат да си разпределят задачите и да координират своите действия“ – се казва в доклада на аналитичната компания Deloitte.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Интересен фантастичен разказ, но малко да увеличат срока.
Обаче така и така не се научиха, че това не ИИ.
Използват се само невронни мрежи с Интелигентен Асистент
И това няма нищо общо с ИИ.

Гуту Монголеца
Гуту Монголеца

Абсолютно си прав. Обаче невероятен маркетинг правят с това. Как звучи само „чип с изкуствен интелект“ ?! 😀

Смешно
Смешно

Аз играя NBA 2K и преди това NBA Live, играя срещу изкуствен интелект от 2001-ва и от по-рано. Този изкуствен интелект живее свой собствен живот в играта, УАУ. Изкуствения интелект е тук…

Има думички, които ги слагат за маркетинг, едно време беше „cyber“, „digital“, „3D“, „XP“, iНещо, „HD“, „4K“, сега е ред на „ИИ“.

Палуестиниец
Палуестиниец

Да но и в игрите, това че са го нарекли ИИ не означава, че е ИИ.
Поради същата причина предполагам, но геймърите не се впечатляват много на това ИИ в игрите

Име*
Име*

маркетинг – да измамиш някой да ти купи продукта
мениджмънт – да измамиш пресонала да ти работи повече

нтф
нтф

ако един gsm прави face detection той брои ли се за устройство с ИИ?

Стефан А.
Стефан А.

Да !

Роботианец
Роботианец

А защо всеки си мисли че Изкуствения Интелект безропотно ще се подчинява и ще изпълнява всяка дебилна команда дадена от все по-затъпяващото човечество ?
Някой от вас да е командван от хлебарките в къщата си ?

gad
gad

Не правите разлика между ИИ с общо предназначение и такъв с конкретно. ИИ с конкретна задача се използва отдавна, докато от първия вид все още не е известно да е създаден.