Deloitte: „ИИ масово ще се разпространи на планетата до края на годината“

9
893

Ерата на вездесъщия изкуствен интелект наближава, убеждават ни аналитиците на Deloitte. За използването на ИИ вече не са необходими дата центрове и мощни компютри. Според Deloitte, към края на 2018 година ще има над половин милиард мобилни устройства, базирани на чипове с алгоритми и функции на изкуствен интелект.

Според Deloitte, към 2023 година, приблизително 53% от всички логически операции ще се осъществяват от устройства с изкуствен интелект. Годишните доставки на устройства с вграден ИИ ще нараснат от 97 милиона до 1,2 милиарда.

Смарт устройствата с изкуствен интелект, способни да разпознават и реагират на изображения, звуци и други сигнали, ще започнат да се разпространяват все по-бързо. Това не само е по-удобно, но ще икономиса милиони.

Машините постепенно ще започнат да се учат от своя опит и да се приспособяват към околната среда, както и да предвиждат най-близкото бъдеще“ – се казва в доклада на компанията. „Някои от тях ще започнат да разпознават потребностите и желанията на потребителите. Ще започне съвместната работа с други подобни устройства и обмена на информация между тях. Те ще започнат да си разпределят задачите и да координират своите действия“ – се казва в доклада на аналитичната компания Deloitte.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари