Немският телекомуникационен гигант демонстрира отдадеността си на света на свободния код.

Deutsche Telekom стана част от „Фондация Линукс“ и по-точно от мрежовото крило на организацията, The Linux Foundation Networking (LFN). Компанията влиза в LFN в качеството си на „платинен“ партньор, предава The Fast Node.

„Със своята партньорска мрежа и значимо глобално присъствие, Deutche Telecom ще помогне LFN да разшири влиянието си по целия свят, допринасяйки към новопоявяващите се мрежови технологии, които са критично важни за налагането на 5G“, споделиха в официално съобщение от LFN.

„Linux Foundation Networking осъществи бърз напредък в разработката на лесно възприети решения, които ще поставят стандартите в индустрията за бъдещите телекомуникационни технологии. Осигуряването на стандартизирана платформа за мрежова автоматизация и повишена интероперативност посредством проекта ONAP е област, в която особено усърдно помагаме в подкрепа на нашите 5G дейности. Работата по ONAP ще помогне на работата ни в областта на ETSI-ZSM, за да поведем индустрията към напълно автоматизирано мрежово и сервизно управление. Това ще е особено важен фактор за успеха на нашите компании да се възползват от пълните облаги на 5G“, споделя на свой ред Араш Ашуриха, вицепрезидент в отдел „Технологична архитектура и иновации“ към Deutsche Telekom.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари