DevReach събра над 500 софтуерни разработчици от близо 20 страни в София

2
98

В рамките на благотворителната кауза на конференцията с Фондация BCause бяха събрани 4500 лв. за стипендии на ученици, лишени от родителска грижа 

Progress обяви, че над 500 софтуерни специалисти от близо 20 страни участваха в деветото издание на водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа – DevReach. Събитието, което се проведе на 13 и 14 ноември в София, предложи над 30 практически лекции от световно признати лектори за най-новите технологии и подходи в разработката на уеб и мобилни приложения, изкуствен интелект и машинно обучение. По традиция конференцията приключи с парти за всички участници и лектори, на което специални гости бяха музикантите от БТР.

„Горди сме с успеха на DevReach и с приноса й през годините към местната ИТ общност“, каза Тод Англин, вицепрезидент „Продукти“ в Progress. „DevReach е уникална с това, че е организирана от разработчици за разработчици. Благодарение на нашата глобална общност от 2 милиона софтуерни специалисти, ние много добре знаем как те работят и ползват най-новите технологии. Искаме да споделим опита си тук чрез едни от най-добрите ИТ лектори в света. Освен това нашият най-голям развоен център се намира в България и за нас е важно да продължаваме да подкрепяме местната ИТ общност“.

Сред лекторите на DevReach бяха топ технологични експерти като Питър Пол Кох, Ерик Лорънс, Бърк Холанд, Скот Ади, Ед Шарбено и др. По време на откриващата лекция Кристиан Хайлман, технологичен евангелист, инженер и лектор, говори за Progressive Web Apps (PWA), които се считат за „следващото голямо нещо“ в разработката на приложения. Прогресивните приложения дават възможност за пренасяне на функционалности като достъп до началния екран и изскачащи нотификации към мобилния уеб, комбинирайки най-доброто от двата свята. Бързи, интегрирани, надеждни и ангажиращи, те могат да подобрят производителността на уебсайта и потребителското преживяване.

Лекциите за изкуствен интелект и машинно обучение бяха сред най-посещаваните. Пейдж Бейли, старши разработчик „Облачни решения“ в Microsoft, обясни как компаниите могат да се възползват от възможностите на машинното обучение, без да наемат огромни екипи от експерти по данни. Чрез практически примери тя демонстрира как уебсайтове с вградени интелигентни алгоритми могат да виждат, чуват, говорят и разбират нуждите на потребителя. Джен Лупър от екипа „Връзки с разработчици на мобилни приложения“ в Progress показа как мобилните приложения могат да станат по-умни чрез възможностите на машинното обучение и NativeScript – платформа с отворен код на Progress за създаване на приложения с Angular, TypeScript и JavaScript.

На тазгодишното издание на DevReach участниците имаха възможност да подкрепят стипендиантската програма „Готови за успех“ на Фондация BCause, като закупят специално създадени тениски. От инициативата бяха събрани 4500 лв., които ще осигурят четири годишни стипендии на ученици, лишени от родителска грижа.

DevReach 2017 се организира от Progress с подкрепата на Milestone Systems Bulgaria, Accedia, SmartIT, Microsoft и Nemetschek. Първото издание на конференцията се проведе през 2006 г. и оттогава тя се утвърди като едно от най-значимите събития за софтуерни разработчици в Централна и Източна Европа.

 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Трудно бих повярвал, че повече от 500 IT-та, които са между най-добре заплатените професии в света, са толкова скръндзи, че да дарят толкова отчайващо малка сума, ако не го бях прочел написано в статия. Имаше един плачеш емотикон, не мога да се сетя какъв му беше кода и затова си го представяйте като поставен в краят и началото на коментара ми.

Edin Reptil
Edin Reptil

Тва е било некъв гей форум!