Digitimes: Google подготвя сливане на Android и Chrome OS

0
27

Както съобщава ресурсът Digitimes, позовавайки се на тайвански източници, близки до контрактни производители на преносими компютри в страната, компанията Google може да интегрира разработваните от нея операционни системи Chrome OS и Android в една платформа. Въпреки това, както отбелязва изданието, за Google OS ще продължава да бъде трудно да се конкурира с Windows на световния пазар на лаптопи, поне през следващите година или две.

Интегрираната ОС ще трябва да преодолее две основни трудности: навиците на потребителите и, разбира се, липсата на съвместимост с болшинството Windows-базирани приложения и устройства. Съобщава се още, че въпреки твърденията на Google и Acer за по-високо от очакваното търсене на „хромбукове“, общият обем на продажбите на такива устройства от 500 000 броя показва, че предстои още много работа.

Като цяло, източниците предполагат, че Google едва ли ще успее да окаже осезаемо влияние върху пазара на лаптопи: на първо място, за интегрирането на Android и Chrome OS ще бъде необходимо време, и второ, в момента базираните на платформата на Google устройства заемат пазарен дял при преносимите компютри, който е по-нисък от 1 процент.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари