9.2 C
София

DirecTV и Time Warner също се включиха в битката за Hulu

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.

Докато слуховете за това коя компания ще сложи ръце върху Hulu продължават да заливат интернет пространството, изглежда, че DirecTV и Time Warner Cable също са решили да се включат в наддаването.

Според информация от Bloomberg DirecTV първи са направили оферта за закупуването на Hulu, а само няколко часа по-късно Time Warner Cable също са излезли с оферта, включваща закупуването на част от видео сайта и ставането на съдружник в компанията наред със собствениците.

И двете оферти са направени в петък, което беше и крайният срок за включване в наддаването.

Редица други компании също се включиха в надпреварата. Сред тях бяха Yahoo, Guggenheim Digital Media, както и съвместна оферта от Chernin Group и AT&T, но за момента няма информация за нови предложения от страна на тези компании. Според сведенията и Silver Lake първоначално бяха в борбата за придобиването на Hulu, но впоследствие се отдръпнаха от наддаването.

Hulu опитва да си намери купувач в последните няколко години. През 2011-та компанията бе официално обявена за продан, но впоследствие отново смени статута си на „не се продава”, след като президентите решиха, че във видео сайта има потенциал. В крайна сметка няколко месеца по-късно компанията отново бе обявена за продан.

За последната година Hulu е отчел приходи от 695 милиона долара, а към днешна дата има около 4 милиона абонати.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини