Discovery Education представи цифров учебник по математика

0
30

Компанията Discovery в рамките на своя нов образователен проект  Discovery Education представи първия цифров учебник по математика, който може да се използва с всяко съвременно мобилно устройство.

Екипът, създал Discovery Education, изцяло е преразгледал подхода към преподаването по математика и е променил оригиналния учебник по такъв начин, че за учениците да има възможно най-голяма полза. Предполага се, че новият подход ще промени отношението на повечето ученици към математиката и ще бъде от голяма ползва при полагане на изпити.

Цифровият учебник използва своеобразния цикъл „Научи-Практикувай-Приложи“. Така например, за изучаването на Питагоровата теорема, учениците се запознават със задачи с правоъгълни триъгълници, след което им се предлага самостоятелно да намерят логическата връзка между страните на правоъгълния триъгълник. След това учениците могат да използват получените знания за изчисляване хипотенузата на триъгълника и да обяснят съотношенията между страните чрез квадрата на техните значения.

В учебника са включени много видео уроци, а въведението във висшата математика става чрез клип, който описва нарастващата популярност на социалните мрежи, разпространяването на агресивните видове и други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за