Хиляди часове ТВ сериали и филми на Disney ще станат достъпни в Китай, след като холивудският гигант подписа мащабна стрийминг сделка с подразделение на Alibaba.

В пакета, който ще бъде достъпен за потребителите на Video-on-Demand услугата Youku влизат над 1000 епизода сериали като DuckTales и My Friends Tigger & Pooh, хитови продукции като Pirates of the Caribbean и анимирани филми като Beauty and the Beast, Mulan и Frozen.

Сделката е за години напред, а голяма част от съдържанието става ексклузивно за Youku, така че не може да се излъчва никъде другаде в Китай. Видеото ще се предлага за стрийминг онлайн, през мобилни устройства и на няколко модела умни телевизори.

Това е следващата успешна стъпка в стратегията за присъствие в Китай на Disney, след като миналата година гигантът подписа сделка за римейк на Mulan като китайски филм с живи актьори. Новата договорка с Alibaba компенсира напълно неуспеха на собствената онлайн платформа DisneyLife, която затвори само след пет месеца. Тя стартира през 2016 г., но не успя да се пребори с китайските регулатори относно техните изисквания за чуждестранно съдържание.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за