Тъй като датата на стартиране на новата стрийминг услуга Disney Plus, 12 ноември наближава, чуваме все повече подробности за това как точно ще работи Disney Plus. Днес разбрахме, че новата платформа ще осигурява до четири едновременни стрийминга в 4К резолюция за един акаунт.

Базовата абонаментна такса за услугата ще бъде 7$, според CNET, което я прави много атрактивно предложение, за фона на Netflix, при които цената за четири едновременни 4К потока е 16$ месечно.

Друго, с което Disney Plus привлича вниманието, е че ще се предлага пакет от достъп до Disney Plus, ESPN Plus и Hulu за общо 13 $ месечно, което е доста апетитно предложение. Разликата е, че ще получавате само два едновременни потока до ESPN Plus и един поток от Hulu над основните четири към Disney Plus, но въпреки това предложението е наистина добро.

Ръководителите на Disney казват пред CNET, че новите епизоди от предстоящата оригинална поредица Mandalorian, ще излизат седмично, няма да правят многобройни епизоди от една продукция, за разлика от конкурента Neflix.

Справедлива ли е цената?

Разбира се, Disney ще трябва да работи усилено, за да изкуши потребителите да добавят Disney Plus освен своя Netflix абонамент, или да преминат само на Disney, вместо Netflix, и изглежда, че агресивното ценообразуване ще бъде начинът за това.

Както демонстрира Netflix през годините, цените могат да се повишават по всяко време, така че е възможно след като набере достатъчно редовни абонаменти, Disney също да промени ценовата си политика с не чак толкова атрактивна. Тази година Apple също пуска нова стрийминг услуга, и конкуренцията се засилва все повече.

Все още остават въпросите дали и кога услугата ще започне да се разпространява извън САЩ. Съмненията ще приключат, когато услугата дебютира.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за