DogeCoin достигна рекордната цена от 43 цента

2
1943

DogeCoin, първоначално замислена като пародия на криптовалутите, скочи в петък сутринта, достигайки стойността от 43 цента, която е рекордна за криптовалутата, която струваше 5 цента през март. Оттогава стойността е спаднала малко от този връх до 38 цента. Пазарната капитализация на криптовалутата, която започна като на шега и буквално беше определяна като „memecoin“ в момента е малко над 48 милиарда щатски долара.

Това е кулминация на полуироничното движение, в което участват хиляди купувачи, десетки хиляди онлайн ентусиасти и най-богатият човек в света Илън Мъск. Точно както Reddit общността на инвеститори аматьори успя да вдигне цената на акциите на GameStop до 483 щатски долара на акция, криптовалутните общности се привързаха към идеята за „издигане“ на Dogecoin до 10 цента. Сега обаче изглежда те дори надминаха очакванията и първоначалните си планове.

В началото на януари всяка единица от криптовалутата струваше по-малко от 1 цент. В края на януари, когато движенията на GameStop и DogeCoin достигнаха своя връх, стойността на DogeCoin се изстреля до 7,5 цента, преди да се понижи до 2,5 цента. Стойността на криптовалутата се движеше през последните няколко месеца в диапазона от 3 до 7 цента. В неделя цената на криптовалутата започна да се повишава с около 6 цента, преди да премине психологичната граница от 10 цента.

Нарастването на цената от 10 цента на над 25 цента може да е резултат от публичните изказвания на най-високопоставения поддръжник на Doge, Илън Мъск, която публикува в четвъртък пост в подкрепа на криптовалутата. Друга възможна причина за скока е злополуката с популярното инвестиционно приложение Robinhood. Потребителите установиха, че техните поръчки, включващи DogeCoin, са били обозначени като „чакащи“ за продължителен период от време, което кара някои да мислят, че това е повторение на противоречивото решение на Robinhood да спре продажбата на акциите на GameStop, когато цената им скочи рязко. Компанията публикува в Twitter в четвъртък, че оттогава проблема с поръчките е решен.

2.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари