Космическият товарен кораб Dragon, който бе изстрелян към МКС на 15 декември, се завръща на Земята. Ракетата трябва да се приземи днес в Тихия океан, недалеч от мексиканския щат Долна Калифорния. Dragon ще върне на Земята над 1,8 тона товар.

В средата на декември SpaceX изпрати към Международната космическа станция своя кораб Dragon. Това бе първата мисия по доставка на товар до МКС с помощта на вече използвана първа степен. През месец март миналата година космическата компания на Илън Мъск изстреля в космоса и успешно приземи бустера на Falcon 9, а през лятото за първи път повторно изстреля и космическия кораб. На 17 декември Dragon се скачи с Международната космическа станция и сега се завръща след успешно изпълнената мисия.

След приземяването, корабът ще бъде доставен в Лонг Бийч, Калифорния, където част от товара ще бъде предаден на NASA. На Земята ще се завърнат и живите лабораторни мишки, участвали в Rodent Research-6 — фармакологичен експеримент за изучаването на нови лекарства за лечение повредите на меките тъкани в условията на микрогравитация. Ще бъдат върнати и оптичните влакна, създадени в условията на безтегловност.

Това бе 13-тата поред мисия по доставка на продукти и материали до Международната космическа станция с помощта на Dragon.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари