Dribbble: Twitter за дизайнери

0
50

Отчасти картинна галерия, отчасти дискусионен форум и отчасти игра, Dribbble е сайт направен от и за дизайнери. Потребителите могат да качват мостри на своите произведения, да ги показват и да разказват подробности за последните си творения или за прогреса на работата си.

Само преди няколко дни сайтът беше в закрита бета версия, но от началото на тази седмица е отворен официално. Дан Седерхолм, който е съосновател на Dribbble, твърди че сайтът по всяка вероятност ще остане с регистрации достъпни само след покана. На този етап това е абсолютно сигурно, но за в бъдеще е възможно това да се промени.

Начинът по който работи Dribbble е доста интересен. Потребителите качват малко изображение, което е с резолюция 400 по 300 пиксела. Обикновено тези изображения са малки сегменти от по-голяма разработка, която все още не е довършена, скици които трябва да се коментират или нови версии на предишни изображения, които са били качвани. Играчите могат да слагат етикети на своите изображения и да оставят коментари. Етикетите са много полезни за всеки, който иска да обиколи по-бързо тази част от изображенията, която го интересува.

Регистрираните потребители могат да стават последователи на други членове в сайта, което доста напомня за принципа на действие на микроблогинг платформата Twitter.

Dribbble притежава стилен Web 2.0 интерфейс. Това е задължително условие за всеки нов сайт, който иска да постигне успех.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари