Drive AutoPilot: първият комерсиален автопилот на Nvidia от ниво 2+

2
558

На голямото изложение CES 2019 в Лас Вегас компанията Nvidia представи първият комерсиално достъпен автопилот от клас 2+.

Новият автопилот добавя към автомобилите всички необходими функции за автономна работа. Системата може автоматично да се престроява и да сменя пътната лента, да открива пешеходците и велосипедистите и самостоятелно да паркира. Освен това, новата компютърна система на Nvidia извършва мониторинг на състоянието на водача и визуализира данните от компютърното зрение на таблото на автомобила.

Според официалното прессъобщение, автопилотът Drive AutoPilot определя местоположението на автомобила на пътното платно с точност до части от сантиметъра при най-различни климатични и пътни условия. За да може безпогрешно да разпознава границите на пътното платно, видовете пътища и пътните знаци, автопилотът сравнява полученото от камерите изображение с предварително зададената и изградена виртуална карта.

Едновременно с това Nvidia предупреждава, че Drive AutoPilot това не е пълноценен автопилот и човекът зад волана трябва да е готов във всеки един момент да поеме управлението.

Автопилотът Drive AutoPilot е част от платформата NVIDIA’s Drive и се базира на системата Xavier, специално проектирана за автомобили с възможност за полуавтономно управление. Nvidia допълва, че използваният бърз процесор в новата система извършва 30 трилиона операции в секунда, но консумира само 30 вата електричество. Чипът Nvidia Jetson Xavier се произвежда чрез 12 нанометров технологичен процес и съдържа 12 милиарда транзистора.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
гЪменЪмен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ъмен
Ъмен

Първо почнаха да ебят жените ни с вибратори и самоебячки, после почнаха да карат колите ни вместо нас, накрая и ще вземат да работят и мислят вместо нас (не визирам арабите и негрите)……

гЪмен
гЪмен

Мхм, как не ги е срам… След време ще сме прецакани и вместо да работим като бакшиши по цял ден и цяла нощ, ще трябва да правим други неща, като да прекарваме времето си с близките си тц тц тц… Накъде отива този свят? А и за вибраторите, и ти и аз знаем, че не са те виновни в случая.