Dropbox обмисля даването на повече пространство, ако изполвате сложна парола

0
19


Интересно решение може да повиши значително сигурността на регистрациите на потребителите на облачната услуга Dropbox, ако бъде взето. Изглежда за хората от популярната услуга за съхранение и обработка на данни в облак не хакерските атаки към мрежата и системата притесняват толкова мениджмънта на компанията, а атаките, осъществявани към потребителските регистрации като успешното компрометиране на акаунтите до голяма степен се дължи на „слаби“ пароли, които са лесни за отгатване, а така също използването на една парола за множество сайтове.

Патрик Хайм, директор на сигурността в Dropbox, сподели тази седмица в Лондон, че именно това е един от големите рискове, с които хората, които се грижат за безопасността на потребителите на услугата трябва да се борят всекидневно. Това може да се промени в скоро време, като екипа на сайта обмислят да въведат иновативна практика. Вместо да „наказват“ потребителите си, подобно на други ресурси, принуждавайки потребителите си да използват пароли, включващи комбинация от букви с долен и горен регистър, символи и цифри, за да ползват сайта им, Dropbox обмислят да стимулират потребителите си, ако използват подобен тип пароли. Пред IT-Pro Хайм споделя, че екипа на Dropbox желае да насърчи потребителите на услугата да защитят допълнително своите регистрации чрез различни методи – използването на сложни пароли, мениджъри на пароли и двуфакторна защита.

„Едно от нещата, над които работим в момента е проект, който не сме разкривали досега публично представлява инициатива, която да насърчи потребителите да преминат през проверки по сигурността на регистрациите си, както по отношение на начина, по който се вписват в сайта, така и по отношение на настройките за споделяне, които използват и други подобни, като при успешно завършване на проекта те да получават допълнително пространство за съхранение като поощрение“, споделя Хайм пред медията. От Dropbox са отказали официален коментар по думите на Хайм, но ако подобен ход бъде реализиран, то това ще е похвално за хората, грижещи се за безопасността в Dropbox.

Компрометирането на потребителски акаунт в някой от известните сайтове, особено, ако е използвана една парола за множество сайтове, може да се окаже голям проблем не само за жертвата на кражбата на регистрацията, но и за неговите познати или за други потребители на онлайн пространството, като това може да стане причина за организирането на успешни спам и фишинг кампании и различен тип други измами.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за