DuckDuckGo: половината американски потребители не знаят, че WhatsApp е на Facebook

23
1127

Малко повече от половината американци (50,42%), регистрирани във WhatsApp не знаят, че месинджърът принадлежи на Facebook. Това се вижда от запитването на търсачката DuckDuckGo, в което взеха участие пълнолетните американци, използвали редица подобни приложения минимум от половин година.

Освен това, 56% от анкетираните не са в течение, че навигационното приложение Waze е на Google. Аналогично, 57% от жителите на САЩ не знаят, че Instagram е на Facebook.

Според експертите, тези данни навяват тъжни мисли. Потребителите би трябвало да знаят, кои компании управляват социалните мрежи, онлайн услуги и т.н. След огромния скандал с Facebook, много потребители „избягаха“ от най-голямата социална мрежа към WhatsApp или Instagram, без да знаят, че си остават в същата компания, която ще продължи да събира техните данни.

Разбира се, Facebook не се и опитва да крие, че притежава WhatsApp и Instagram. Така например, Instagram съвсем ясно казва, че споделя данните с Facebook. Но онлайн услугите съвсем не са склонни да рекламират на кого принадлежат“ – заяви The Next Web. „Това е проблем. В наши дни информацията, кой е собственикът на една или друга услуга или социална мрежа е не по-малко важна от информацията за алергените, която производителите на хранителни продукти указват върху опаковките„.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
18 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
17 Автори на коментарите
ronsimИзключете коментаритеИ. СпиридоновНормаленdon Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
паткапаткаго
паткапаткаго

Тва как се превежда на българси…ПаткаПаткаАйде? Баси името.

Мартин
Мартин

Търсачката е една от най добрите. Ползвам я като основна вече близо година и с не търпение чакам да я попълнят с преводач и карти, че онзи омразния гоогъл да отиде в канала.

микгигс
микгигс

детска настолна игра

е, хайде сега...
е, хайде сега...

Те повече от половината кравари са прочели през живота си по-малко книги от нашия премиер, 75% не знаят кой срещу кого е воювал във ВСВ и над 95% не са наясно, че от 10-те най-големи спонсори и на републиканците, и на демократите, 7 са едни и същи корпорации, собственост на представители на един и същ етнос (познайте кой). А вие очаквате да съобразят кое приложение на коя компания принадлежи.

0.0
0.0
DEEPIN LinuX
DEEPIN LinuX

Щото ние като знаем срещу кой сме воювали през ВСВ много сме добре..айде стига тъпизми!

е, хайде сега...
е, хайде сега...

Американците са добре не защото са умни, а заради втората поправка на конституцията си. Я да знаеше банкянската Тиква и ГРОБ-арите му, че утре могат да излязат на протест 100 000 човека, всеки от които да носи пушка, два пистолета и по 10 пълнителя патрони, да видим дали нямаше да направи минималната заплата €2000 още първия месец от управлението си!

Нормален
Нормален

Основното натрупване на благосъстояние в Съединените американски щати, а и преди да се наричат така идва от факта, че група хора със свободен дух решават да се махнат от една територия с много регулации и правила и отива в територия, където свободата е движеща сила – свободата на самоопределение, свободата на сдружаване, свободата на словото, свободата в пазара, свободата в сдружаването и много други свободи, като основно свобода от държавна бюрокрация, свобода от регулации, свобода от натиск на правителството. Тази свобода ражда икономически най-мощната държава в света, защото естествената конкуренция е най-близка до природните принципи. Америка бавно и остро за… Виж още »

Стеф
Стеф

До Нормален: Пич, може и да си прав. Обаче – знаеш ли колко са нищожни регулациите в Нигерия. Почти никакви. А знаеш ли колко петрол имат? А знаеш колко са бедни? Тия приказки за свободата и икономиката ги разправяй на тия дето крадат от цял свят и мъкнат в САЩ, така наречените демократично корпорации. И ако ВСВ ги беше дръпнала назад толкова, колкото Европа и Русия, щяха да една „велика“ икономика с кавичките. И да, Европа сега е по-добре от Русия, защото незасегнатите САЩ налягане маса пари там. Айде огледай се малко по-трезво.

Нормален
Нормален

Ти правиш ли разлика между арийците в Америка, наследници на либерали-пангерманисти от Германия, ирландци, испанци и други евро-арийски народи и африканците в Нигерия? Естествено, че едната система работи при Човеци, другата – не. Единственото решение за Африка и Близкия изток е когато бял човек стъпва там и създава ред в хаоса. Това е единственият начин, който е доказано работещ.

Палустиниец
Палустиниец

Да, но т.нар. „див капитализъм“ има и редица лоши последствия.
Масовите храни са пълни със захар, консерванти, подсладители и химикали.
Голяма част от населението нямат достъп до качествено здравеопазване и образование. Такива са здравната и образователната им системи.
Корпорациите постоянно продават боклуци на потребителите и постоянно експлоатират работниците си.
Корпорациите вече няколко десетилетия са обезсилили работническите движения и синдикати (между другото през това време големите производства вече са изнесени извън САЩ).

Нормален
Нормален

Системата, в която няколко големи финансови корпорации се облагодетелстват за сметка на пазара не са капитлаистически, а корпоративистки. Няма нищо такова като „див капитализъм“, както няма и „див социализъм“. Това са пропагандни термини и от тях ми става ясно от къде черпиш „информация“.

ronsim
ronsim

Това трябва да се Извоюва, но Не като се гласува като Овце за кой ли не.

Нормален
Нормален

Воювай, аз достатъчно палки съм ял по улиците, включително пред онзи кенеф с 240-тете посерковци пред парламента, докато множество „воюващи“ по клавиатурите си седяха на топло. Е, до тук, вложих тия сили в частно предприемачество и постигнах далеч по-големи успехи. Левски е казал – „всеки му своето“, това е римска правна идея, колективистки решения за всички няма.

ronsim
ronsim

Младежо Вие сте част от тези Гласуващи Сляпо!

don
don

много точно казано.

Пешо Кирпича
Пешо Кирпича

Аз не знам даже и какво е whatsapp, камо ли да ме боли оная работа на кого е.

ronsim
ronsim

Стааме двама 🙂

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Половината американски потребители не знаят с кои държави граничат, така че WhatsAppa им е последния проблем.

Игнациус Райли
Игнациус Райли

Тъй, тъй … краварите тъпи, затова държавата им е САЩ, а на умните шефа е Путин. 😀😁😂😜

Потин
Потин

Да, ама „умните“ ще отидат в рая. 🙂

И. Спиридонов
И. Спиридонов

На Путин не му остава много.

Изключете коментарите
Изключете коментарите

Който удря минуси над това, че на Путин не му остава много време на власт, не познава икономическите закони. Русия е пред демографски и икономически срив, който ще доведе до социален и политически такъв. Русия ще бъде окупирана и завоювана от Китай икономически, само глдайте.