DVE и Microsoft показаха първата холографска стая в света

0
38
Компанията Digital Video Enterprises представи DVE Immersion Room – първата по рода си холографска стая, работеща под управлението на продукти на корпорацията Microsoft. По-рано подобна технология можеше да бъде видяна само в научнофантастичните филми или видеоигри, представящи, например, борда на космически кораб. Първоначално технологията ще бъде насочена основно към потребителите от корпоративния сектор и ще се използва за провеждане на различни конференции, съобщава ресурсът Übergizmo.

Чрез новата разработка операционната система Windows вече може да работи не само на екрана на компютър или таблет, а директно „във въздуха“ в средата на помещението, като намиращите се в него хора могат да си взаимодействат с различни обекти, като например видео, изображения или 3D-модели. В допълнение, те ще могат да използват специализирани приложения като PowerPoint и Lync, способни да функционират в режим на допълнена реалност и да възпроизвеждат 3D-обекти за всички присъстващи в стаята.

Използвайки Microsoft Kinect, притежателите на системата ще могат да предават на разстояние своето изображение и да си взаимодействат с холографски обекти в друго помещение с аналогично оборудване.

Както съобщава DVE, компанията вече е започнала сътрудничество с първите клиенти, желаещи да оборудват брифинг-центрове, заседателни зали и телевизионни студия с Immersion Room. Повече подробности относно работата на технологията и нейните особености можете да откриете на официалния сайт на компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари