Миналата седмица големите европейски автомобилни производители съобщиха, че възнамеряват до 2020 година да построят веригата IONITY от 400 бързи зарядни станции за електромобили. Но веднага се появи сериозен конкурент в лицето на E.ON, който обеща за същото време да построи в Европа зарядни станции за 10 000 електромобила.

Не се съобщава, колко ще бъдат зарядните станции, но се казва, че мрежата ще разполага с 10 000 зарядни пункта (charge points). Към днешен ден една зарядна станция има средно по 6 порта, а това означава 1500-2000 станции за зареждане на електромобили.

Зарядните станции на E.ON ще бъдат с мощност от 150 киловата до 350 киловата, а типичното време на зареждане е в рамките на 20-30 минути, през които електромобилите ще получат 400 километра пробег.

Станциите ще бъдат разполагани в места с много автомобили – от градски паркинги до гари. В селските райони се предвижда изграждането на индивидуални станции със слънчеви панели, а корпоративните потребители ще получат комплекси, в които зареждането на електромобилите ще става само за 15 минути.

Това не са просто гръмки думи. E.ON вече разполага в Европа със собствена верига зарядни станции за електромобили, като най-много станции са построени в Дания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари