EA и Zynga сключиха споразумение извън съда

0
57

Федералният съд в САЩ отмени всички дела между Electronic Arts и Zynga след като двете компании намериха друг начин да постигнат споразумение. Припомняме, че ЕА заведоха дело срещу Zynga по обвинение, че вторите са нарушили авторското им право. Electronic Arts обясниха пред съда миналия август, че играта на Zynga The Ville е „несъмнено копие“ на тяхната собствена игра The Sims Social.

Условията на сключеното примирие остават конфиденциални, така че едва ли ще разберем какво точно са се споразумели двете компании. Напомняме, че още при първата си жалба в съда EA бяха поискали обезщетение заради нарушените си от Zynga права. Месец по-късно обвиняемите обжалваха, привеждайки доказателства, че The Ville не е копие на The Sims Social. След това Zynga престанаха да се защитават, а направо обвиниха EA, че създават условия за неблагоприятна конкуренция в метода си за подбор на служители.

Е, изглежда с целия този спор вече е приключено. Така или иначе, Electronic Arts нямат повод да се притесняват от играта The Ville. През октомври Zynga съобщиха, че ще намалят значително инвестирането си в развитието на социалната игра като стъпка от плана им за преструктуриране на компанията. Освен The Ville, още поне десетина игри пострадаха от този план.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари