eBay купиха технология позволяваща виртуално пробване на дрехи

1
84

Купуването на дрехи онлайн винаги крие риск, поради факта, че не можем да ги пробваме, както правим в обикновения магазин. Точно заради това дрехите са една от най-често връщаните закупени в интернет стоки. eBay, които имат многогодишен опит в електронната търговия, са напълно наясно с този факт, затова с цел да улеснят клиентите си и да намалят разходите съпътстващи връщането на стока, те купиха компанията PhiSix.

PhiSix е малка фирма, разработила технология, която позволява виртуално триизмерно пробване на дрехи. Екипът на фирмата създава 3D модели на дънки, ризи, рокли и други видове дрехи от снимки, файлове със заложени модели или други източници. Тези модели, след това, се прилагат върху хора с различно телосложение и дават представа на потребителят как дрехите биха стояли на самите тях.

Потребителите не само ще могат да определят дали конкретният избран артикул ще подхожда на фигурата им, но и ще разбират кой точно размер им трябва. Технологията сама определя това на базата на вписаните от нас мерки. Хубавото на PhiSix, също така, е, че може да се използва на каквито и да е устройства с достъп до интернет – лаптопи, таблети или смартфони.

PhiSix е създадена през 2012 година от бившия изследовател на Intel Джонатан Су. Су има многогодишен опит в областта на специалните ефекти и е работил за много холивудски студия като ILM или DreamWorks. Неговата специалност е именно симулирането на човешкото поведение и човешките движения.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари