13.9 C
София

eBay представиха смарт витрини

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Гигантът в онлайн търговията EBay Inc обяви пускането на „смарт“ витрини този месец. Посредством „продаващите витрини“ (shoppable windows) от компанията се надяват, че ще успеят да генерират още повече приходи от своята верига реални магазини.

Първите четири смарт витрини вече работят. Първата се появи в събота и се очаква работят до 7-ми юли като те ще се разполагат по оживени места в Ню Йорк като Сохо и Lower East Side. Компанията представи подобни витрини през 2011г. Тогавашните модели обаче не позволяваха на хората да си поръчват продукти от самия екран.
Смарт витрините са високи около метър и широки четири и ще са разположение на предните витрини на затворени магазини. Купувачите ще могат да поръчват покупката посредством докосване на изображението, а доставката ще се осъществява до час от куриер. Самите плащания ще се приемат от куриер посредством разплащателната система PayPal Here, мобилна услуга разработена от компанията.

Това е пореден опит на eBay да подобри връзката си с големите търговски вериги в САЩ, които искат да стигнат до повече онлайн и мобилни потребители. Компанията има вече договорености с големи вериги като Target Corp. и разработи специална технология за осъществяването на мобилни покупки за други вериги като например Macy’s Inc.

Смарт витрините на eBay ще заработят за компанията Fifth & Pacific, които ще промотират с иновативните витрини продукти от новата линия на модната марка Kate Spade Saturday. Според Уилиям МакКомб, мениджър на Fifth & Pacific виртуалните витрини ще позволят на компанията да не отваря реални магазини, поне засега. МакКомб е ентусиазиран от идеята на eBay заявявайки, че компанията му има планове да приложи технологията си и в други свои магазини и с много повече стоки, като това ще спести на компанията огромни разходи за наемане на физическо пространство за излагане на стоките.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини