eBay ще позволява на лица под 18 години да пазаруват от сайта

1
38

eBay възнамеряват да позволят на потребители под 18-годишна възраст да си поръчват продукти от сайта им. Непълнолетните клиенти на онлайн магазина ще имат правото да регистрират акаунти и да поръчват продукти от типа на винтидж тениски, бижута, пособия за училище и други.

От Wall Street Journal успокояват, че акаунтите най-вероятно ще се ползват с родителска оторизация. Отделно от това, eBay ще въведат серия от мерки, с които ще ограничат достъпа на непълнолетните клиенти до съдържание за възрастни. Накратко казано, децата ще могат да поръчват продукти от сайта, но само с „придружител“ в лицето на своите родители.

Опцията за регистриране на акаунти от непълнолетни вероятно ще стане достъпна в следващите девет месеца. С тази своя инициатива eBay се присъединяват към десетки компании, които в последно време започват да привличат все по-млади и по-млади клиенти. Аргументът им е, че непълнолетните са достатъчно запознати с новите технологии, за да ги използват за пазаруване.

Според eBay непълнолетните и сега имат достъп до сайта, но по нелегален начин. Подобно на Facebook, които обмислят акаунти за малолетни, от онлайн магазина смятат, че най-доброто оръжие срещу нелегалното потребление е легализирането му. Непълнолетните ще използват за плащане на покупките си платформата на PayPal, която от доста време насам позволява на клиенти над 13 години да регистрират дебитни карти с позволение на родителите им.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари