Edge импортира данните от Firefox без съгласието на потребителите

9
930

Проблемът започва да се проявява след обновяването до Windows 10 2004.

В уеб пространството започнаха да се появяват оплаквания от потребители с браузъра Firefox, от това, че без тяхното разрешение Microsoft автоматично прехвърля всички данни от техните браузъри в Edge.

Според датата, от която започнаха да се появяват тези оплаквания може да се каже, че проблемът възниква след обновяването до Windows 10 2004. Според думите на потребителите, след инсталирането на това обновяване, което включва подобрена версия на Edge, автоматично се появява функция-помощник за начало на работа с браузъра на Microsoft, която предлага една единствена опция – „Започни“. Този помощник може да бъде спрян чрез Task Manager, но въпреки това, всички данни от Firefox се прехвърлят в Edge, иконката на браузъра отива в таскбара, а на десктопа също се появява иконка с Edge. Нещо повече, когато се наложи да се следва някоя препратка, потребителят трябва отново да избира кой да е браузърът по подразбиране.

Оказа се, че в началото на тази седмица са започнали да се появяват и съобщения, че Edge взема данните не само от Firefox, но и от другите браузъри.

Да напомним, че Microsoft започна да тренира своята нова технология с елементи на изкуствен интелект, която ще се използва за автоматичното обновяване на компютърните системи с изтекла поддръжка. Тоест, хората с версиите на Windows 10 от 2018 година, както и с по ранните версии на тази ОС, скоро принудително ще получат новата Windows 10 May 2020 Update (версия 2004).

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари