EFF анонсира широката достъпност на STARTTLS Everywhere

0
269

Организацията вече подкрепя мащабен проект като Let’s Encrypt за защита на комуникациите в Мрежата.

Фондация „Електронна граница“ (Electronic Frontier Foundation, EFF)представи своя най-нов проект – STARTTLS Everywhere. Той е насочен към администриращи мейл сървъри и осигурява софтуера, попомагащ пощенските сървъри да получат автоматично сертификати от Let’s Encrypt. Заедно с това, проектът помага за конфигурирането на техния мейл сървър софтуер за използването на STARTTLS и представянето на валидни сертификати към други пощенски сървъри.

„Крайният резултат: по-сигурна имейл комуникация и по-малко масово следене“, обясняват EFF.

Допълнение към SMPT, STARTTLS позволява на пощенските сървъри да установяват по един лесен начин криптирани канали за комуникация помежду си, при което трафикът бива защитаван от подслушване. За разлика от PGP и S/MIME, които осигуряват криптиране от крайна точка до крайна точка (end-to-end encryption), STARTTLS гарантира единствено защита от междинна точка до междинна точка(hop-to-hop encryption), което означава, че ако не е интегрирана защита, имейл провайдърите могат да четат обменяните имейли.

От EFF обясняват, че STARTTLS не служи да замени end-to-end криптирането. Технологията помага на администратори и имейл доставчиците да се уверят, че комуникацията е защитена от външна намеса.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за