fbpx
13.2 C
София

EFF: IoT е кошмар за сигурността

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


По време на организираната от страна на Techruch конференция Disrupt New York 2016, група специалисти обсъждаха въпросите на сигурността и опазване на личните данни днес. Един от участниците в срещата бе и Нейт Кардозо, старши юридически съветник към фонданция „Електронна граница”, който акцентира над все по-често обсъжданата опасност от необезпечеността на защитата на планината от свързани смарт устройства, която наричаме „Интернет на вещите” или „Интернет на нещата”. Макар и те вече да навлизат в съвременния живот и хиляди сензори да се свързват и пренасят терабайти данни, въпросът за защитеността на тези данни и на самите устройства е неадресиран адекватно.

Кардозо споменава десетките вградени устройства, които имат мрежова свързаност – като медицинските системи, платформите за гласуване и автомобилните системи.

„Защо поставяме радиопредаватели, защо поставяме мрежова свързаност във всичко? Тези компании, които разполагат с инженерни екипи, но не и с екипи, които да се грижат за сигурността, не знаят какво да правят с един доклад за уязвимостта. И в моята практика, когато консултирам хакер или разработчик, който изготвя доклад за уязвимостта, онези – големите играчи, софтуерните компании, те си мислят, че няма проблем. Apple знаят какво да правят с един доклад по уязвимостта… Но компания, разработваща медицински устройства? Те си нямат, каквато и да е представа”, обяснява той.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини