Electrolux кръстоса лаптоп с котлон

5
410

Екипът на kaldata.com неведнъж е представял концептуални модели на какво ли не – от телефони до хладилници и компютри, но устройството, предложено от дизайнерите на шведската фирма Electrolux, откровено излиза извън всякакви стандарти и граници на въображението.

Авторите на необичайния концептуален модел са намерили още едно нетрадиционно приложение на познатия до болка на всички лаптоп – те са решили да комбинират сензорния дисплей на преносимия компютър с устройства и аксесоари, които обикновено сме свикнали да виждаме в кухнята – дъска за рязане и стъргане на различни продукти и четиристепенен индукционен котлон вместо традиционната клавиатура.

Подразбира се, че домакините ще използват хибрида между компютър и кухненска печка за едновременно готвене, бъбрене по Skype с приятелки и четене на следващата готварска рецепта.

Спорен остава въпросът, доколко подобен хибрид е функционален и използваем с оглед на пръските мазнина от тигана, парите при готвене и отделяната от котлона топлина, но идеята определено си остава оригинална.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
betkov
betkov

Чудо! Можеха да направят хибрид и с таблет – стъклокерамичен плот + touch-screen… 😀

Anton Vloka
Anton Vloka

Хаха ! Това ми хареса ! 😀

Анинфид
Анинфид

Ех… кога ли ще кръстосат записвачката с тостер?

vladolinko
vladolinko

само да не в бързината да тъчнеш на някой нагорещен котлон 😀

Aquaris
Aquaris

пффф, пък AMD го направиха още в далечните смътни години на 90-те…но някой пиян PR вместо да напише „котлон“ написал „Атлон“ в прес-релииза…
Х-)