Electronic Arts и Facebook подписаха 5-годишен договор за сътрудничество

0
22

Вторият по големина световен издател и производител на компютърни игри Electronic Arts обяви подписването на „стратегически важен“ 5-годишен договор със социалната мрежа Facebook, в условията на който ЕА ще осигури на потребителите на Facebook достъп до каталога на своите онлайн игри, както и приемане на плащания за достъп до тях чрез вградената платежна система Facebook Connect.

Съгласно условията на споразумението, EA ще получава 70% от печалбата на всяко плащане, а останалите 30% ще взима Facebook. Същите условия се прилагат и за останалите разработчици на приложения във Facebook.

От EA заявиха, че сделката – това е нагледна илюстрация на това, че компанията се движи в насока за реализиране на стратегия за микроразплащане. Преди това компанията представи различни варианти на плащане за достъп до игрите чрез други платежни системи, както и игри, достъпни в електронен вид, а компанията получаваше плащанията си директно, без посредници.

В заявлението си EA отбелязва, че до този момент Facebook има около 200 милиона души, които използват мрежата, включително и да играят игри. Сега за тях ще има достъп до онлайн игри, като Pet Society и Restaurant City, а за в бъдеще те ще могат да купуват достъп до Scrabble и Monopoly.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари