Elliptic Labs представи технологията за безконтактно управление на компютри Windows 8 Gesture Suite

1
36

Както съобщава ресурсът Engadget, компанията Elliptic Labs работи над технология с името Windows 8 Gesture Suite, позволяваща жестово управление на настолни и преносими компютри, без да е необходимо да бъде докосван техният дисплей. Чрез ултразвук разработката разпознава жестовете на потребителя в близост до дисплея и ги трансформира в команди, подавани за изпълнение към компютъра. Така се избягват, например, досадните пръстови отпечатъци по сензорните екрани на устройствата. Освен това технологията позволява работа дори при пълна тъмнина.

Разбира се, както често се случва, има и едно „но“: независимо от факта, че SDK пакетът вече е достъпен, за функционирането на Windows 8 Gesture Suite компютрите трябва да бъдат оборудвани и с допълнителни микрофони и преобразователи.

Компанията вече води преговори с няколко производители на компютри за внедряването на новата технология в техните продукти. Очаква се първите устройства с поддръжка на Windows 8 Gesture Suite да се появят на пазара след около година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари