eMarketer: само 6% от американците са доволни от рекламата в интернет

1
311

Американските потребители считат, че рекламата в интернет е станала прекалено натрапчива и агресивна, а нейният обем значително се е увеличил.

Според анкета на eMarketer, проведена сред 1000 американски жители, 42% от тях считат, че рекламата е станала твърде агресивна и натрапчива, независимо от операционната система, браузъра и устройството. Според 19% от анкетираните, тя е достатъчно релевантна, но изглежда неразбираема.

Други 11% от участниците в анкетата са отбелязали, че рекламните блокове закъсняват с информацията. Това са случаите, когато потребителят вече си е закупил устройство, но след това браузърите го засипват с реклами за него.

Само 6% от анкетираните са доволни от рекламата в интернет.

10% нямат или са на друго мнение.

Въпреки че рекламата е компромис, благодарение на който потребителите получават безплатен достъп достъп до полезно интернет съдържание, нейната растяща агресивност явно ги подтиква да се замислят, дали не е по-добре да я блокират“ – заяви eMarketer.

Като доказателство, eMarketer представя миналогодишното допитване до 39500 американски потребители, инсталирали софтуер за блокиране на реклами. Повечето потребители са посочили, че причината за това е, че рекламата твърде често е агресивна и неактуална.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Палуестиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Малоумна статия.
Все едно да правят проучване колко са доволните от грипа.