Epic демонстрира новите възможности на енджина Unreal

2
1148

На конференцията за разработчици GDC 2019, в рамките на презентацията State of Unreal, специалистите на компанията Epic Games показаха два нови демонстрационни клипа, показващи нарасналите възможности на енджина Unreal Engine 4. Основните нововъведения са фотореализмът и софтуерните инструменти за трасиране на лъчите.

Клипът Rebirth е създаден от студиото Quixel като пример за фотореализъм. Видеото показва сурова местност от неизвестно място на далечното бъдеще с великолепни персонажи. При гледането на клипа наистина възниква усещане, че показаното на екрана е реалност. Epic Games уточни, че върху създаването на клипа са работили сами трима художници.

Видеото Troll е тийзър на пълнометражен филм, създаден с участието на студиата Goodbye Kansas Studios и Deep Forest Films. Героинята в трейлъра има външността на Алисия Виканд. Компанията заяви, че клипът е специално подбран, за да демонстрира възможностите на новите инструменти за рейтрейсинг. Според създателите на клипа, Troll се разработва от няколко месеца. Засега няма информация кога ще излезе пълнометражния филм.

Клипът се възпроизвежда на компютърна система с една графична карта NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti.

Epic Games официално съобщи, че възнамерява да използва UE4 не само в гейм индустрията, но и в създаването на филми. Тази цел е вече частично постигната, понеже енджинът бе използван при създаването на филма „Rogue One: История от Междузвездни войни“.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
111
111

Гледах първия клип, гледах го, гледах го, обаче кьорав персонаж не видях в него. Виж, пейзажите бяха на ниво.

Мачуджамбо
Мачуджамбо

UE3 е използван, колкото и да е странно в детския сериал lazytown. Изцяло рендвайки бекграундите. Аз лично бих предпочел такъв филм отколкото с живи актьори. Възможностите и разнообразието се увеличават драстично.