fbpx
11.4 C
София

Ernie Bot на Baidu е по-точен от ChatGPT

Смята се, че способността на Ernie Bot да създава изображения от текстови команди е предимство пред ChatGPT, пише в доклада.

Най-четени

Ernie Bot на Baidu има по-добри резултати от ChatGPT, разработен от OpenAI, що се отнася до точността, но няма достатъчно политически познания.

Строгите ограничения в Китай вероятно са затруднили Ernie Bot да отговаря на въпроси за политика, според тест, проведен от South China Monitoring Post (SCMP) в неделя.

Когато питат чатбота на Baidu дали Китай е демократична страна, той избегна темата, като отговори, че „все още не се е научил как да отговаря на този въпрос“, пише в доклада на SCMP. Въпреки това, чатботът може да предоставя информация в реално време и да представя китайски политици.

За сравнение ChatGPT дава по-добри отговори за китайската политическа система, макар да има достъп до данни само до 2021 г.

Ernie Bot срещу ChatGPT

Смята се, че способността на Ernie Bot да създава изображения от текстови команди е много голямо предимство пред ChatGPT. Някои потребители обаче смятат, че ботът може чрез определени думи да открива изображения в генератори на други държави.

Въпреки това, Baidu подчерта, че чатботът е „напълно самостоятелно разработен“ и че моделът Ernie-ViLG го е обучил да конвертира текст в изображения.

Продуктът не е безупречен, но има голямо търсене, според главният изпълнителен директор на Baidu, Робин Ли Янхонг. Той заяви това на скорошно събитие, на което представиха Ernie Bot.

Янхонг призна и че възможностите на чатбота трябва да бъдат подобрени чрез човешки принос, пише още в доклада на SCMP. Актуализираният модел GPT-4 от OpenAI, който бе пуснат наскоро, отчасти засенчи представянето на новата услуга от Baidu.

Докато GPT-4 може да обработва изображения, партньорът на OpenAI, Be My Eyes, все още работи върху тази функция.

Резултатите от теста показват предимствата и недостатъците на чатботовете. Ernie Bot се отличава с точност и подробно представяне на информация в реално време, но поради ограниченията в Китай политическите му познания не са на толкова високо ниво. От друга страна, ChatGPT има много по-голяма база данни, но тя е актуализирана само до 2021 г.

Способността на ChatGPT да предоставя задълбочена информация по различни теми и способността на Ernie Bot да конвертира текст в изображения отличават и двата чатбота сами по себе си.

А съвсем скоро очакваме на сцената да се присъедини и чатбота на Google, Bard AI – той може тотално да промени бъдещето на чатботовете с изкуствен интелект, а ние с нетърпение очакваме какво ще се случи оттук нататък.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини