Evrotrust e победител в българското състезание на финтех акселератора на Райфайзен Elevator Lab

1
186
Компанията получава място директно в полуфинала на глобалната програма. Ще се конкурира с иновативни проекти от цял свят

Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018! Приключи финалът в регионалното предизвикателство в рамките на най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа. Зад създаването, както можете да се досетите е Райфайзен Банк Интернешънъл.

Компанията спечели с проект за биометричо оторизиране на трети страни пред банката. Това стана в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста – Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant.

Победителят получава парична награда в размер на 5 хиляди евро. А наред с това и право за участие директно за полуфинала на глобалната програма, където ще се конкурира с финтех проекти от цял свят. Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на Evrotrust може да стане достъпна за над 16.6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

„Тази година регистрирахме двойно по-голям интерес към българското предизвикателство на програмата. Над 30 компании заявиха участие, а 16 от тях кандидатстваха със своите финтех иновативни идеи. Изборът на журито се спря на проекта, който има най-голям потенциал да достигне до финала на глобалното състезание. Той може да бъде внедрен в работата на банките от Групата Райфайзен“. Това каза Даниел Алексиев, началник отдел Дигитално банкиране и иновации в Райфайзенбанк и ръководител на проекта Elevator Lab България 2018.

„Благодарни сме на екипа на Райфайзенбнак и експертите от журито за менторската подкрепа и насоки по време на програмата. Нашата стартъп идея може да бъде реализирана само с подкрепата на утвърдена компания като Райфайзен“.  – Това заяви Константин Безуханов от Evrotrust.

Полуфиналната фаза на глобалната програма с участието на Evrotrust ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември.

Наред с победителя в регионалното състезание, който ще представи България на международната сцена има и друг печеливш. Райфайзенбанк (България) отличи и проекта на Log Sentinel за проект за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн. Иновацията е впечатлила членовете на журито от Управителния съвет на банката, които виждат потенциал за съвместно сътрудничество с компанията на местно ниво в България.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Заглавието на статията… „Кърти, чисти и извозва“! Само така и само напред!