Facebook въведе Avatars стикери, които да се конкурират с Bitmoji

0
186

Ако сте се чудели как ще изглеждате като анимационен герой или емотикон, Facebook има подходящо решение. Социалният гигант въведе функцията Avatars в своята платформа, които са предназначени да се конкурират с Bitmoji, подобен инструмент от Snapchat, разработен през 2016-та. Първите тестове протекоха (изненадващо) във Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Функцията вече е достъпна и в България и скоро трябва да дебютира в САЩ.

В редактора на аватари се влиза лесно. Вече трябва да можете да виждате бутон с усмихнато лице, когато коментирате във Facebook. В Messenger той се намира в страницата със стикери. След като влезете, виждате пред себе си едно базово лице. Чрез различни настройки можете да сменяте между чертите на новия ви анимационен двойник. Може да се смени формата на лицето, очите, носа, устните, тялото. На разположение има различни цветове на косата, брадата и веждите. Все още каталогът с облекло е беден, но вероятно Facebook ще допринесе с още допълнения. Веднъж щом аватарът ви е готов, системата го модифицира в различни пози. Можете да ги споделяте като стикери в Messenger чатовете и като коментари в публикации във Facebook.

Освен въвеждането на аватари и специална функция за онлайн срещи в платформата, Facebook прави някои известни промени във публичния си имидж. Наскоро компанията промени логото си в приложенията WhatsApp, Instagram и Messenger. То още не е видимо за всички потребители, а подобно на Avatars ще бъде сменено на етапи в различните държави.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари