Facebook въвежда функцията Shops, с която да изградите онлайн магазин в социалната мрежа

1
359

Facebook прави още една грандиозна стъпка в света на електронната търговия. Днес компанията анонсира дебюта на Shops, който да улесни търговците в търсенето и контакта с клиенти по време на ограниченията от COVID-19. Онлайн магазините във Facebook могат да се отварят безплатно и са тясно обвързани с услугите Shopify, BigCommerce и Woo. Марк Зукърбърг сподели в предаване на живо:

„Ако не можете физически да отворите вашия магазин или ресторант, все още можете да приемате поръчки онлайн и да ги изпращате на клиентите. Станахме свидетели на много бизнеси, които никога преди не са използвали интернет, да се включват онлайн за първи път.“

Разбира се, ако искате бизнесът ви да се разрасне, можете да пристъпите и към рекламирането му в платформата. Рекламните места се продават на потребителите, а Facebook взима малък дял при закупуването на продукти през самата платформа. Марк Зукърбърг твърди, че начинът, по който плащате, се пази в системата и може да се ползва при закупуване на продукти в Instagram. Shops функцията е достъпна в страниците на всички отворени бизнеси във Facebook. Пред потребителите се показва каталогът с продукти на търговеца. Можете да запазите конкретен продукт за бъдеща покупка или да го поръчате незабавно. От продавача зависи дали иска да ползва системата за плащания на Facebook (която идва с комисионни) или да продава през свой собствен уебсайт. Shops ще дебютира първо в САЩ като част от Facebook приложението. Първо се очаква функцията да се интегрира към интерфейса на Instagram, преди да пристъпи към разпространение в глобален мащаб.

В следващите дни и месеци Facebook възнамерява да въведе по-тясна интеграция на Shops с Messenger и WhatsApp. Скоро ще можете да правите покупки директно от отворен от вас чат или чрез бутони в стрийминг предавания. Освен това компанията обмисля и използването на лоялни програми за клиенти и бизнеси. Компанията сподели в блога си:

„Ще можете лесно да видите и да се разпореждате с вашите точки и награди. Изследваме различни начини, с които да помогнем на малкия бизнес, да създава, разработва и рекламира лоялни програми във Facebook Shops“.

Изглежда Facebook се вдъхнови от усиления растеж на уеб пазара Etsy. Той дава шанс на малкия бизнес да продава своите продукти, организирайки свои собствени страници и каталози. Около скорошната пандемия компанията отбеляза двойно по-висок приход от три години насам. За Facebook това не значи директен дебют в областта на електронната търговия. Компанията въведе Marketplace през 2016-та година, метод за директна продажба и размяна между два потребителя. Миналата година Instagram започна да поддържа поръчки през мобилното приложение за определени продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари