Facebook готвят уеб версия на Instagram?

1
39

Изключително популярната и безплатна услуга за заснемане и споделяне на снимки Instagram досега съществуваше единствено и само под формата на мобилно приложение. Възможно е обаче скоро тя да се превърне и в самостоятелен и функционален уеб сайт. Според анализаторите, Facebook – които купиха Instagram преди няколко месеца – имат намерение да направят точно това с цел да изкарат повече пари от новата си придобивка.

Всъщност, според уеб дизайнера Коул Райнки, дори имаме доказателство за разработването на уеб сайт Instagram. Досега сайтът Instagram.com позволяваше само основни неща като промяна на парола, редактиране на профил и управление на приложения. Райнки обаче забелязал нов линк в собствения си акаунт, който гласи „View Profile“. Според него това е индикация, че скоро потребителите на Instagram ще могат да си правят профили онлайн.

Скоро след като Райнки споделил скрийншот на функцията (който можете да видите по-долу), сайтът Instagram станал недостъпен за две-три минути, а функцията изчезнала. Разбира се, възможно е разработчиците на сайта просто да са пробвали опция, която никога няма да стане реалност.

В информацията на сайта си Instagram са написали, че „все още развиваме онлайн присъствието си“ – нещо, което оставя отворен въпросът за напълно функционално уеб приложение. Ако Райнки се окаже прав, появата на онлайн профили в Instragram.com ще сложи край на десетки сайтове, които се използваха досега с такава цел като Gramfeed, Instagrid, Webstagram и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари