fbpx
12.8 C
София

Facebook е изправен пред същите предизвикателства в Индия, както и по целия свят

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Социалната мрежа Facebook в Индия се използва за разпространение на дезинформация и призиви за насилие, но компанията се опитва да противодейства. За това пише изданието The New York Times, цитирайки данни от вътрешно проучване на гиганта в областта на социалните мрежи.

В началото на 2019 г. един от изследователите на Facebook създаде нов акаунт в социалната мрежа на компанията, за да види как платформата се възприема през очите на човек, живеещ в индийския щат Керала. През следващите няколко седмици той използва акаунта си по начина, по който би го използвал обикновен потребител: преглежда публикации, препоръчани от вътрешните алгоритми, присъединява се към групи, навигира до нови страници и т.н. В резултат на това, изследователят се сблъсква с много дезинформация и незаконно съдържание, което е документирано от него в доклад.

Този доклад беше само част от подобни съобщения, написани от служители на Facebook след провеждане на съответното проучване. Тези дейности представиха неопровержимо доказателство, че Facebook не е наясно с потенциалното си въздействие върху публиката и местната култура вътре в страната, която е най-големият пазар за компанията. Отбелязва се, че проблемите на социалната мрежа в региона представляват разширена версия на проблемите, пред които е изправена компанията по целия свят. Ситуацията се влошава от липсата на ресурси за справяне с възникващите проблеми и липсата на опит в модерирането на съдържание на 22 езика, официално действащи в Индия.

Докладите на служителите на Facebook показват, че компанията не е разполага с достатъчно ресурси в Индия, за да се справи с възникналите предизвикателства, като разпространение на дезинформация и подбуждане към насилие. Отбелязва се, че 87% от бюджета на компанията за борба с дезинформацията се изразходва за проследяване на такова съдържание в Съединените щати, въпреки че потребителите в Северна Америка представляват само 10% от аудиторията на Facebook. Тази политика на гиганта на социалните медии се отрази негативно на борбата срещу разпространението на неподходящо съдържание в редица други страни, включително и в Мианмар, Шри Ланка и др.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
TNT
TNT
1 месец

пак тоз кенеф файсшит

Нови ревюта

Подобни новини