Facebook е плащал на хора да слушат гласовите съобщения на хората в Messenger

2
1253

Компанията Facebook е плащала на стотици външни служители да правят транскрипция на аудио файлове, които потребителите са си пращали в Messenger. Информацията е на Bloomberg и е от хора, които работят това нещо.

Служителите не получават информация къде е записано аудиото или как е придобито. Те просто трябва да му направят транскрипция. Споделят информацията в анонимност, защото се притесняват да не загубят работата си.

Чуват много комуникация на потребителите на социалната мрежа, понякога с вулгарно съдържание. Не знаят защо Facebook има нужда да разполага с транскрипция.

Комисията за защита на личните данни в Ирландия, която води надзора над FB в Европа, вече разглежда случая.

От компанията потвърждават, че правят транскрипция на звукови файлове на потребителите. Казват обаче, че вече няма да го правят, след като се появиха подобни проблеми с други компании.

„Така както Apple и Google, ние сложихме пауза на преглеждането на звук от хора преди над седмица.“, казват от корпорацията.

Хората, които са засегнати от тази дейност, са тези избрали опцията в Messenger да имат транскрипция на гласовите им съобщения. Наетите хора са проверявали дали изкуствения интелект е интерпретирал правилно съобщенията, които са били анонимизирани.

Редно ли е Facebook да прави такива неща? Притеснявате ли се, че някой може да чете и слуша комуникацията ви в Messenger? 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Глупаво заглавие 🤣🤣🤣
Че без пари ли да го правят ?!
За всеки положен труд се заплаща.

Герасим
Герасим

Аз постоянно пращам на приятели как теглим пръдни така че дано ми ги слушат съобщенията