Facebook започва сливането на WhatsApp, Instagram и Messenger. Какво значи това за нас?

2
4064

Facebook започва процеса по сливане на инфраструктурата на приложенията за чат WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram, докладват от The Verge. Защо това е важно за нас потребителите на тези услуги? Защото това е последната част от плана на компанията да слее индивидуалните приложения и продукти. Подготвя се възможността за комуникация между различните платформи.

Интеграцията идва в момент, в който Фейсбук има доста проблеми с нарастващите съмнения и обвинения на антимонополните органи

Промяната влиза в сила с обновление за приложенията на Facebook за устройства на Apple и Android. След обновлението на Instagram, някои потребители докладват, че Facebook Messenger функционалностите вече са вградени. Има функция „плъзни, за да отговориш“ и „чат с приятели, които използват Фейсбук“.

Главният изпълнителен директор Марк Зъкърбърг нееднократно е заявявал, че част от плана му е и въвеждането на криптиране от край до край

Интересен момент е, че когато FB придоби Instagram и WhatsApp, респективно през 2012 и 2014 година, оригиналната идея беше да остави платформите по-скоро независими. В крайна сметка обаче, основателите и на двете компании напуснаха работата под чадъра на Фейсбук, именно заради увеличена намеса на Зъкърбърг в работата им.

Има и нещо друго, което се вижда, когато четем между редовете

Ако интеграцията на приложенията мине успешно, Facebook ще може да се конкурира по-директно с iMessage услугата на Apple.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари