Facebook започна да изтрива съобщенията на Зукърбърг от кореспонденцията с потребителите

0
1639

Събеседниците на изданието TechCrunch алармираха, че съобщенията, които основателя на Facebook Марк Зукърбърг, им е изпратил преди няколко години са изчезнали, а кореспонденцията е започнала да изглежда така, сякаш потребителя е общувал сам със себе си. От компанията заявиха, че са взели такива мерки след хакерската атака на Sony Pictures през 2014 година.

От Facebook са пояснили за изданието, че „са ограничили периода на съхранение на съобщенията на Марка в Messenger“, след хакерската атака на Sony Pictures през 2014 година. Говорителят на компанията е уверил, че това отговаря на всички правни задължения на социалната мрежа.

При това, обикновените потребители на Facebook нямат възможност да изтриват съобщенията от кореспонденцията, така че те да изчезнат от събеседника. Освен това, тази практика никога не е обявявана публично. Изданието смята, че това може да подкопае доверието в социалната мрежа.

Припомняме, че през март Facebook вече претърпя финансови и репутационни загуби заради скандала с изтичането на лични данни на милиони потребители през 2016 година. След това, Зукърбърг обеща, че работата на социалната мрежа ще бъде усъвършенствана. При това, той увери, че няма да се стигне до оставки или уволнения на служители.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари