SurveyMonkey и Recode проведоха мащабно изследване и направиха интересна класация на компаниите, на които потребителите вярват най-малко.

Първото място в този своеобразен анти-топ с огромна разлика от всички други зае компанията на Марк Зукърбърг. Във връзка с разразилият се неотдавна скандал с изтичането на личните данни на 87 милиона потребители, репутацията на Facebook се срина. Това е и причината 56% от респондентите да изразят категоричното си недоверие в социалната мрежа.

А Apple може да се радва, понеже само 2% от анкетираните казаха, че не могат да доверят на производителя на iPhone своите персонални данни и считат, че корпорацията може да ги използва за някакви свои цели.

Най-малко „пострадали“ от това изследване са компаниите Netflix, Lyft, Tesla и Microsoft. Недоверие към тях изразяват по-малко от 2% от анкетираните потребители.

Интересен е резултатът на Google. Едва 5% от всички запитани хора са казали, че нямат доверие на интернет гиганта. Въпреки че Google навярно има много повече информация за потребителите от Facebook, хората имат доверие на корпорацията изградена от Сергей Брин и Лари Пейдж.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
IT maniacДаниел ДесподовАдминПенчоКоментар Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палеистинец
Палеистинец

Винаги е било така.
Още от началото хората знаят, че ФБ им продава данните

Коментар
Коментар

ма как да нямаш доверие на микромеките, те не събират информация.. дори репортите за бъгните не стигат до тях

Пенчо
Пенчо

Единствено репортите за бъгове не стигат до тях поради бъг, но личните ти данни , пароли и файлове стигат.

Админ
Админ

„Данни на 87 000 потребители“
Май бяха „малко повече“ още с три нули от зад! Хахаха. За толкова малко потребители „Зуки“ няма да си мръдне моркова даже.

IT maniac
IT maniac

Аз още не разбирам, как така никой не си е задал въпроса от какво печелят такива големи корпорации!? Все пак това са корпорации, които работят с лична информация, а щом се оценяват на милиарди, то тогава трябва да ти е пределно ясно, че я продават тази информация! Колкото до GOOGLE, няма как да не сте чували израза „GOOGLE знае всичко“. И според мен те са си „баш“ номер 1 в продажбата на лични данни, но явно трябва нещо да се издъни или да започне едно „стабилно“ разследване, че да стане ясно…. … Колкото до Apple, там съм сигурен на 100%,… Виж още »