Facebook има най-лесното решение, когато става въпрос за ответни мерки срещу хлабавата сигурност на социалната мрежа напоследък: да отиде на пазар. Източници твърдят, че гигантът има ускорен план за закупуването на „голяма“ компания в областта на киберсигурността. Нещо повече, той вече е отправил оферти на „няколко“ такива компании. Макар техните имена да не се споменават, изглежда вероятно Зукърбърг да закупи софтуер, който лесно ще се впише в сегашните услуги на Facebook.

Такъв софтуер са например програми за обезпечаване на индивидуални акаунти и за ранно засичане на хакерски атаки.

Не е ясно колко близко до сделката е Facebook, но нейното приключване трябва да стане до края на годината. Социалната мрежа засега отказва да коментира.

Подобна придобивка ще ѝ помогне да повиши защитата си, да засили опита си в киберсигурността и да намали риска от това грешка в кода да застраши данните на милиони потребители. Не на последно място, тя ще пооправи и имиджа на компанията, сигнализирайки че тя взима реални мерки. От скандала с Cambridge Analytica насам, имиджът на Facebook не е никак добър. Голяма покупка би показала, че компанията полага сериозни усилия да подобри сигурността си, дори ако новозакупената технология е само частично полезна.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за